Recept: stoofpotje

stoofpot

Heerlijk nu het weer wat herfstiger begint te worden: stoofpotjes! Stoofpotjes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Na het snijwerk kieper je alles in een grote pan en laat het lekker staan om gaar te stoven. De rest gaat vanzelf!

Stoofpotje

Wat heb je nodig:
– stoofvlees in kleine blokjes gesneden
– bakvet (kokosolie, ghee, ossewit)
– twee uien, in stukken
– een paar grote wortelen, in plakken gesneden
– een paar stengels bleekselderij, in stukken gesneden
– teentjes knoflook naar smaak, in stukken gesneden
– drie pastinaken, in stukken gesneden
– 200 ml (zelfgetrokken) bouillon en 150 ml rode wijn (NB: als je het gerecht de hele dag laat sudderen, kookt de alcohol er af)
– twee of drie laurierblaadjes
– een flinke tak verse rozemarijn
– verse fijngehakte of gedroogde tijm
– peper en zout

Hoe maak je het:
– bak het vlees snel bruin in het bakvet
– doe het aangebakken vlees zonder het bakvet in een slowcooker of een grote pan met een dikke bodem
– bak de groenten kort aan in het overgebleven bakvet
– voeg de groenten bij het vlees
– voeg de wijn, het water, de rozemarijn, de tijm en het laurierblad toe
– Zet de slowcooker aan op de hoogste stand en draai deze na een paar uur naar de laagste stand (of gebruik de stand “automatisch”). Gebruik je een gewone pan, zet deze dan op het kleinste vuurtje dat je hebt, doe de deksel op de pan en laat je gerecht gaar stoven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *