Carnivoor brood recept: heerlijk en snel proteïnebrood

Recept: proteïnebrood (carnivoor brood)

In deze blog schreef ik over het carnivoor dieet. Je leest wat het inhoudt, wat je wel en niet kunt eten en wat mijn ervaringen zijn. Wat ik het meeste miste op het carnivoor dieet, was een to-go lunch. Daarom ging ik aan de slag met een proteïnebrood, ofwel een carnivoor brood. Dat is natuurlijk een beetje een contradictio in terminis omdat er geen plantaardig ingrediënt aan te pas komt. Maar het dekt zeker wel de lading: het ziet eruit als een heerlijk smeuïg wit broodje. En zo smaakt het ook! De structuur is cake-achtig en de smaak is heel neutraal. En last but not least, het is supersimpel te maken.

Waarom een carnivoor brood?

Ik vond de lunches buiten de deur, op kantoor of als we een dagje weg gingen, best een uitdaging op het carnivoor dieet. Als ontbijt eet ik meestal eieren met spek. Als avondeten kan je prima variëren met vlees, vis of gevogelte. Maar die lunch....nog meer ei wilde ik liever niet en koude kip of koud vlees vind ik niet erg lekker. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie voor een carnivoor brood. Ik baseerde me op een recept van carnivore.diet maar moest er wel het een en ander aan finetunen om het echt lekker te krijgen. Het is natuurlijk ook prima als ontbijt te gebruiken trouwens, of als tussendoortje. Whatever you like!

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet, gaar gekookt
  • 4 eieren
  • een theelepel baking soda
  • zout naar smaak

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en blend tot het een vloeibare massa is zonder stukjes (dit duurt wel een aantal minuten)
  • Stort het mengsel in een cakevorm bekleed met bakpapier
  • Bak gedurende 50-55 minuten op 200 graden in de oven
  • Haal na het bakken uit de bakvorm en leg op de kop op een rooster of plank
  • Laat goed afkoelen. Je kunt het een aantal dagen bewaren in de koelkast

Zo beleg je je carnivoor brood

Omdat de smaak neutraal is, kan je het met eigenlijk alles beleggen. Mijn persoonlijke favorieten zijn roomboter met gerookte zalm en roomboter met rosbief. Als ik behoefte heb aan een tussendoortje, maak ik vaak een plakje met alleen roomboter en zout. Je ziet: met een beetje creativiteit kom je best een eind! En het fijne: dit broodje draagt door de rijkheid aan eiwitten en gezonde vetten bij aan je energie en past binnen een oergezond voedingspatroon.

Meer recepten?

Veel mensen vinden het lastig om te starten met het carnivoor dieet. En hebben moeite om hun weg er in te vinden. Omdat ik weet waar je doorheen moet, heb ik het je makkelijk gemaakt met een carnivoor weekmenu. Vraag het hier aan: